Läheisyys – liikaa vai liian vähän?

Nyt kun koti on taas vain meidän, alan pikkuhlijaa huomaamaan niitä pieniä asioita jotka päässä on ehkä vinksahtanut erilaiseen asentoon. Yksi päivä heräsin pohtimaan miten olo onkin niin rento. Sitten tajusin että kukaan ei ”vaani nurkissa” haluten halata. Kaikkea kanssa. J:llä oli tapana halata, kunnolla, voimakkaasti ja pitkään. Ei mitenkään alvariinsa, ehkä joka toinen päivä tai silleen. Ei sillä että meillä laskettaisiin… Hitsi miten kiusallista se voikaan olla, kun halaus on kestänyt jo kolme kertaa sen normaaliksi laskettavan halin verran. Tekee mieli työntää toista kädellä kauemmas, että rauhotuhan nyt…

Lapset raportoivat että oli inhottavaa kun J. tuli niin lähelle (ja halusi vielä haliakin). Istui sohvalle ihan kylkeen kiinni, kumartui jutellessaan lähelle. Halusi kaupungilla kävellessä pitää kädestä kiinni (paitsi silloin kun todella häiritsevästi käveli ”varjona” huomattavasti perässä, varjonikaan päälle astumatta, creepy).

Meidän perhe ei edes ole näissä läheisyysasioissa suomalaisittain mitenkään herkimmästä päästä. Meillä halataan (silleen normaalin mittaisia haleja) ihan päivittäin, ei vain erityisinä juhlahetkinä. Lapsia silitellään ja voidaan isännän kanssa jakaa ihan julkisillakin paikoilla hellyydenosoituksia. Silti itämainen läheisyys tuntui huomaamatta aika haasteelliselta. Hauska huomata itsessään näitä kansallisia piirteitä, ihan Finnish nightmares tyyliin.

Mietiskelin tässä vaan, että miltähän tämäkin on J:n silmiin näyttänyt. Koko perhe väistelemässä ja vetäytymässä vähän syrjemmälle sohvalla. Onkohan hän kärsinyt fyysisen läheisyyden puutteesta? Olemmekohan olleet vähän epäkohteliaita, ihan vahingossa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s